info@pegamo.se

Om oss

Om oss

Historik

Pegamo AB bildades 1993 och har varit verksamt på den Nordiska marknaden både som grossist inom Hälso- och Fodertillskottsindustrin och som utvecklingsföretag för nya produkter inom samma områden. Sedan 2004 har Pegamo AB varit Sveriges i särklass största grossist av kolloidalt silver i Skandinavien med ett djupgående samarbete med företaget Ion Silver. Detta samarbete upphörde dock vid årsskiftet 2017/2018 då Pegamo tog beslutet att ta in ytterligare ett fabrikat av kolloidalt silver – IonPlus – av högsta kvaliteten i sortimentet. Enligt Ion silver innebar detta beslut av Pegamo en konkurrenssituation de inte kunde acceptera…
Företaget Gelest AB producerar det kolloidala silvret IonPlus i samarbete med ett nordamerikanskt företag.

Gelest AB är ett nybildat produktionsbolag men med 15 års erfarenhet av tillverkning och produktutveckling samt försäljning av kolloidalt silver i Sverige. Gelest AB:s produktion och utveckling av Kolloidalt silver sker i egen fabrik i Svedala – Skåne.

Då Gelest AB i sin produktion har tillgång till den absolut högsta renheten på vatten med extremt låg elektrisk ledningsförmåga ger detta ett kolloidalt silver av den högsta kvaliteten, tillverkat med högteknologisk utrustning för produktion av ett kolloidalt silver med en kvalitet man vanligtvis endast hittar i Nordamerika. Detta kolloidala silver tillhandahåller vi idag framgångsrikt i hela Skandinavien.

Vi på Pegamo anser att konkurrens mellan företag gagnar slutkonsumenten i den bemärkelsen att det sätter press på tillverkaren att hålla den högsta kvaliteten på sin produkt samtidigt som prisbilden till slutkonsumenten blir mer attraktiv. Bästa kund, ta gärna del av informationen nedan om IonPlus som redan nu säljs i volym till återförsäljare i Skandinavien. Pegamo AB är beläget i Bålsta emedan produktion och utveckling är sker i Skåne (Svedala).
Tillsammans med produktionsföretaget Gelest AB förser Pegamo den Nordiska marknaden med Glukosamin, MSM, Silvervatten, salvor och naturligtvis vår stora volymprodukt – Pegamo’s Vitamincerat. I sortimentet ingår även produkter för djur, tex erbjuder vi häst- / hundschampo, tassalva, kronrandssalva (hästar).

Om oss

Historik

Ett flertal av våra produkter är registrerade på Jordbruksverket vilket är viktigt för konsumenten med tanke på kvaliteten och vetskapen varifrån produkten kommer – en trygghet med andra ord!
I ett nära samarbete med Bokeberg och deras Emuvera produkter har olika och mycket effektiva salvor utvecklats och finns idag tillgängligt genom Pegamos drygt 700 auktoriserade återförsäljare i Skandinavien.

I återförsäljargrupperna finns bl.a. Hälsokostbutiker, Terapeuter, Homeopater, Ridsportbutiker,
Zoo-butiker, Hovslagare och Veterinärer. Detta i de Nordiska länderna.
I företagets affärsidé ingår även att erbjuda utbildning och föredragshållande inom områdena:
Hälsa och Kroppsmetabolism.

Intresset för våra produkter är mycket stort för tillfället och du som har företag och är verksam inom människo- och djurhälsa är välkommen att ansöka om att bli återförsäljare för våra produkter och därmed medverka till en bättre livskvalitet för människor och djur!
Välkommen till våra produkter du med!